PERKHABARAN!

06 Aug 2012 Page Utama kini berwajah baru. Suka diingatkan, harap pemain baru jangan daftar di Server 1 kerana ia digunakan untuk ‘testing’ dan pembangunan game. Database akan di'reset' dari semasa ke semasa. Sila daftar di Server 0 dan perlu diketahui Dunia Pendekar masih belum siap. Fungsi permainan masih sangat terhad. Forum sementara juga telah diwujudkan andai ada yang sudi memberi komen dan cadangan atau pertanyaan, boleh dimanfaatkan forum tersebut. » more
05 Aug 2012 Game Tutorial atau Tunjuk Ajar sedang dikemaskini. Gambar icon seperti kat sebelah kiri ini telah diletakkan supaya senang pemain nak akses tunjuk ajar bila-bila masa. Idea asalnya ialah nk buat satu page lain untuk bahagian tutorial tapi masalah yang timbul ialah bila pemain dah abes tutorial pon masih akan load media untuk tutorial. Kemudian nak open new page khas untuk tutorial instruction, tapi tgk2 balik memang leceh pemain nak minimize dan maximize pulak window tu. » more
15 Dec 2011 Penduduk kampung di dunia pendekar boleh dibahagikan kepada 3 jenis iaitu: Pengangur, Pekerja dan Pendekar. Penganggur adalah penduduk yang dok melepak je kat kampung. Bilangan dia boleh dirujuk kat menu di screen. Dekat situ bilangan yang ditunjuk ialah penganggur / bilangan maksima penganggur. Perlu di ingat, semua penduduk kampung perlu ada rumah. Tak baik biarkan derang tido tepi jalan. Tiap kali bangunan di bina, penganggur akan jadi pekerja di bangunan tersebut. » more
[ tutup ]

Pilih Dunia Pendekar Anda